Näin teet WordPress-kotisivut itse

Tämä artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Voit lukea lisää täältä.

Seuraamalla tämän artikkelin ohjeita voit perustaa WordPress-blogin tai luoda yrityksellesi WordPress-sivuston ja rekisteröidä oman domainin alle 10 minuutissa.

1. Varaa domain ja osta webhotelli

Ensimmäiseksi sinun täytyy hankkia sivustollesi domain ja palvelintilaa. Suosittelen tekemään tämän Domainhotellin kautta, koska se tarjoaa webhotellin WordPressille mielestäni parhaalla hinta-laatusuhteella ja sen hallintapaneeli on erittäin helppo käyttää.  Domainhotelli on myös suomalainen, joten asiakaspalvelua saa myös luonnollisesti suomeksi.

Aloittelijalle riittävä paketti on 3 tähden webhotelli. Siihen kuuluu kaikki tarpeellinen, kuten SSL-sertifikaatti, joka on erittäin tärkeä hakukonenäkyvyyden kannalta sekä sähköpostilaatikko. Myös levytilaa ja kaistanleveyttä on enemmän kuin riittävästi aloittavan ja jo vähän edistyneemmänkin bloggaajan tarpeisiin.  Esimerkiksi itselläni on toinen sivusto, jossa on useita kymmeniätuhansia sivulatauksia kuukaudessa ja 3 tähden hotelli on vielä aivan riittävä. 

Varaa domain ja osta webhotelli täältä.

Tämän artikkelin tekohetkellä FI-domainin rekisteröinti maksaa heidän kauttaan 9€ / vuosi ja 3 tähden webhotelli maksaa alle 30€ ensimmäinen vuosi ja tämänkin jälkeen alle 60€ vuosi. Jos sinulla ei ole yritystä, näihin hintoihin lisätään vielä alv 24%. Tarkista viimeisimmät hinnat täältä.

2. Asenna WordPress

Kun olet rekisteröinyt domainin ja ostannut webhotellin, on aika asentaa WordPress.

  1. Oman tilin etusivulta klikkaa hallinnoi

2. Webhotellin etusivulta klikkaa Avaa hallintapaneeli

3. Skrollaa hieman alaspäin ja klikkaa WordPress

4. Klikkaa asenna tämä sovellus

5. Seuraavalla sivulla voit halutessasi muokata esimerkiksi sivuston otsikkoa ja iskulausetta tai pääkäyttäjän sähköpostiosoitetta, mutta niitä voit muokata myös myöhemmin. Skrollaa sivun alalaitaan ja klikkaa asenna.

6. Kun asennus on valmis näet allaolevan näkymän. Pääset kirjautumaan sivustollesi klikkaamalla linkkiä www.sivustosiosoite.fi/wp-admin . Huomaa kuitenkin, että sivusto ei toimi aivan heti, vaan tähän menee noin tunti.

3. Olet valmis lisäämään sisältöä ja muokkaamaan sivustosi ulkoasua

Onneksi olkoon! Sinulla on nyt omat nettisivut. Seuraavaksi voit alkaa muokkaamaan sivustosi ulkoasua ja lisätä sisältöä sivuillesi.

Esimerkiski Zonerin sivuilta löydät artikkelin suomenkielisistä teemoista.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös