1. Rajaa blogisi aihe tarkasti
Jäät paremmin lukijoidesi mieleen, jos olet rajannut blogisi aiheen tarkasti. Tiedän, että aiheen tiukka rajaaminen voi tuntua siltä, että menetät lukijakuntaa. Muista kuitenkin, että voit myöhemmin laajentaa aihepiiriäsi tai perustaa toisen blogin. Tiukka rajaus auttaa sinua löytämään helpommin kohderyhmän ja luomaan sisältöä, joka pitää lukijoidesi mielenkiintoa yllä.
Esimerkiksi ruokablogi on aika laaja aihe. Voit rajata sitä keskittymällä esimerkiksi vähähiilihydraattisiin ruokiin, vegaaniseen tai gluteenittomaan ruokavalioon tai vaikkapa herkullisiin ja vähäkalorisiin jälkiruokiin. Hyvä aihe on sellainen, johon suhtaudut intohimoisesti, koska muuten voit aika pian huomata, että kirjoittaminen muuttuu puurtamiseksi.
Lopuksi, jos haluat ansaita rahaa bloggaamisella, mieti myös hetki, miten sen tämän kyseisen aihealueen ympärillä pystyisit tekemään. Lue täältä lisää eri tavoista, joilla voit ansaita rahaa blogillasi.
2. Ratkaise lukijoidesi ongelmia
Jos haluat, että sinulle kertyy uskollinen lukijakunta, sinun on kirjoitettava pääasiassa artikkeleita, jotka ratkovat kohderyhmäsi ongelmia. Toki tähänkin sääntöön on poikkeuksia ja löytyy blogeja, jotka ovat keskittyneet täysin bloggaajan tekemisten ja persoonan ympärille. Tietenkin persoona saa näkyä teksteissä ja kuvissa, mutta yleisesti voi kuitenkin sanoa, että opettavainen sisältö on helpompi saada toimimaan kuin viihteellinen. Siispä kun kirjoitat, ajattele kirjoittavasi ennemminkin artikkelia lehteen kuin päiväkirjaa.
Jos aiheesi olisi vegaaninen ruokablogi, voisit reseptien lisäksi kirjoittaa artikkeleita kuten ”Miten vegaani korvaa kanamunan” tai ”Mistä vegaani saa proteiinia”.
3. Erotu kilpailijoistasi
Kun olet saanut rajattua aiheesi, vietä hetki aikaa tutkimalla, mitä muita sivustoja samasta aihepiiristä löytyy ja mieti sitten hetki, miten voisit erottua niistä. Pystytkö tuomaan jonkun oman mielenkiintoisen kulman aiheesi ympärille? Esimerkiksi leivontablogi voisi erottautua keskittymällä vähäkalorisiin leivonnaisiin tai ruokablogi tekemällä reseptejä, joista saisi mahdollisimman vähällä vaivalla tehtyä sekä liha- että kasvisversion, jotta perheen erilaisille syöjille ei tarvitsisi aina tehdä kahta aivan täysin erilaista ruokaa.
Toisinaan voit erottua ihan vain pelkästään sillä, että panostat sisältöösi. Kirjoita hieman paremmin samasta aiheesta kuin toinen sivusto. Käytä artikkelin aiheen tutkimiseen aikaa ja jos kaikki muut sivustot tarjoavat samoja itsestään selviä vinkkejä jonkin aiheen ympäriltä, ei sinun kannata toistaa näitä samoja, vaan yrittää löytää jokin uusi näkökulma asiaan.
4. Päivitä johdonmukaisesti ja suunnitelmallisesti
Pysyt paremmin ihmisten mielen päällä, jos julkaiset sisältöä säännöllisesti ja vieläpä pystyt antamaan lupauksen, että uusi postaus ilmestyy esimerkiksi joka perjantai tai joka toinen maanantai.
Jotta kirjoittaminen ei muuttuisi puurtamiseksi, käytä aikaa sisältökalenterin suunnitteluun ja kirjoita sisältöjä valmiiksi jo etukäteen. Panosta kuitenkin aina ennemmin laatuun kuin määrään. Sinun ei myöskään tarvitse aina kirjoittaa alusta asti uusia juttuja, vaan voit päivittää ja uudelleen julkaista vanhempia postauksiasi.
Suosittelen, että alat keräämään itsellesi myös sähköpostilistaa, jotta saat palautettua lukijoita sivustostollesi. Lue täältä vinkit siihen, miten pääset ilmaiseksi alkuun sähköpostimarkkinoinnissa.
5. Mene sinne, missä kohderyhmäsi jo on
Jotta blogistasi voisi tulla suosittu, potentiaalisen kohderyhmän olisi jostain saatava tietää, että sinun mahtava sivustosi on olemassa ja täynnä heitä kiinnostavaa sisältöä. Onko olemassa esimerkiksi Facebook-ryhmiä, foorumeita tai toisia blogeja, joista voisit löytää aiheesta kiinnostuneita ihmisiä.
Lisäksi sisältö kannattaa kirjoittaa myös hakukoneystävälliseen muotoon. Tänne olen kirjoittanut vinkkejä hakukoneystävällisen blogikirjoituksen tekemiseen. Uudella sivustolla kestää kuitenkin hieman aikaa ennenkuin se alkaa ilmestymään Googlen hakutuloksiin. Jos aihealue on kovinkin kilpailtu, tässä voi kestää kuukausia. Suurin virhe, jonka aloittavat bloggaajat tekevätkin hakukoneoptimoinnin suhteen, on periksi antaminen liian aikaisin.